Ademtherapie leert je je natuurlijke adempatroon herstellen, nadelige gewoontes los te laten en weer bewust te genieten van ontspanning in je lichaam en dagelijks leven. Ik maak gebruik van de methode Van Dixhoorn, dit is een complete methode voor het behandelen van klachten die het gevolg zijn van ‘gewone overspanning’ en die het functioneren sterk kan verbeteren.

· Als je het gevoel hebt dat je adem je belemmert in je dagelijks leven
· Als je te veel stress ervaart en zelf niet meer kunt ontspannen
· Als je het contact met je eigen lichaam kwijt bent
· Als je het contact met jezelf bent verloren

Ademtherapie60 min.75,-

Voor meer informatie en aanmelden:
Eva: info@evadum.nl

Bij ACT (Acceptance and Commitment Therapie) onderzoeken we samen welke waarden voor jou belangrijk zijn, hoe jij je leven het liefst vorm zou willen geven. Vervolgens kijken we wat jou in de weg staat om deze waarden te volgen. Voorbeelden hiervan zijn angsten, oordelen over jezelf of oordelen vanuit jouw omgeving, maar ook mentale of fysieke beperkingen.

Bij ACT leer je hoe je anders met deze obstakels om kan gaan, zodat het je wel lukt om jouw waarden zo goed mogelijk te volgen. Mindfulness speelt hierbij een grote rol.

ACT kan onder andere heel helpend zijn bij stress- en burn-out klachten, angstklachten, piekeren, somberheid, rouw, chronische pijn en wanneer je niet weet welke richting je op wil in jouw leven. Een coachingstraject bestaat uit net zoveel of weinig sessies als jij zelf nodig vindt.

ACT-coachingssessie60 – 90 min.€ 85,-

Wil je meer informatie over ACT of een gratis kennismakingsgesprek, kijk dan op: www.mindfulnessencoaching.nl

Individuele ademsessie; De kracht van ademen!
Ongemerkt zetten we spanningen en emoties vast in ons lichaam, door de hectiek van alledag maar ook door bepaalde gebeurtenissen en ervaringen in ons leven. Om weer vanuit ontspanning te kunnen leven kan ademwerk als proceswerk ondersteunend en helend zijn. De kracht van ademen wordt begeleid met energetisch werk.

Individuele ademsessie90 minuten€ 75,- 

Voor meer informatie en aanmelden:
Manon: mannazmens@gmail.com
mannazmens.nl/individueel-ademwerk

De integrale holistische massage is een diepgaande en stevige massagevorm die ontspant en vitaliseert. We kunnen samen werken aan klachten, bijvoorbeeld spanningsklachten, door deze van binnenuit te onderzoeken. Het lichaam zit vol met ongekende wijsheden en kan symbool staan voor hoe we omgaan met dingen in ons dagelijks leven.

Integraal staat voor een gecombineerde behandeling met verschillende technieken. Door het afwisselen van pulsen, druktechnieken, schudden, stretchen en stille aanraking werkt de behandeling diep door.

Holistisch komt van het woord Holos dat ‘heel’ betekent. De mens heeft niet alleen een fysiek lichaam, maar is ook een emotioneel, mentaal en spiritueel wezen. Holistische massage werkt door in al deze lagen.

Integrale holistische massage90 min.€ 80,-

Voor meer informatie en aanmelden:
Joy: joy.innsaei@gmail.com
Renee: info@praktijkhuiswaarts.nl

De intuïtieve massage wordt volledig op de ontvanger afgestemd. Zijn er specifieke klachten? In welke gemoedstoestand bevindt je je? Wat dient zich aan tijdens de behandeling? Geen behandeling is hierdoor hetzelfde. Wel wordt je uitgenodigd om terug in je lichaam te zakken i.p.v. in je hoofd 😉 Ter afsluiting wordt altijd het energieveld weer in balans gebracht. De massagebehandelingen worden extra ondersteund met Reiki waardoor een behandeling zeer effectief is en diep kan doorwerken in je systeem.

Intuïtieve massage60 min.€ 50,-€ 45,-*
Intuïtieve massage90 min.€ 70,-€ 65,-*
kennismakingstarief*

Voor meer informatie en aanmelden:
Joy: joy.innsaei@gmail.com 
Sanna: op woensdagochtend en vrijdagochtend, weekenden in overleg. sannasana.info@gmail.com

Ooracupunctuur wordt toegepast als diagnose en behandeling bij klachten. Bij het uitzoeken of testen van o.a. homeopathie, supplementen of andere medicatie. Maar ook voor het krijgen van meer inzicht in jezelf. Het is vooral bekend vanwege het directe effect bij pijnbestrijding.

Bij ooracupunctuur komen drie grote geneeswijzen (de Westerse, Chinese en Ayurvedische) samen.

Bekijk ook: praktijksalvia.nl/hoe-ischias-schuldig-is-aan-het-ontstaan-van-de-ooracupunctuur Aangesloten bij beroepsvereniging LVNT. Gedeeltelijke vergoeding mogelijk.

Ooracupunctuur75 min.€80,-
Ooracupunctuur35 min.€45,-

Voor meer informatie en aanmelden:
Erik: geneeskunstenaar@gmail.com

Je bent met elk thema welkom. We gaan specifiek in op items die zich in de Opstelling tonen om energie die geblokkeerd is geraakt weer te laten stromen.

 • Verheldering en inzicht
 • Innerlijke rust
 • Ballast van je schouders
 • Meer verbonden met jezelf
Opstelling individueel60 min.€ 63,-

 Voor meer informatie en aanmelden:
Orana: orana@krachtleven.com

www.krachtleven.com

Veel fysieke klachten worden veroorzaakt door blokkades op energetisch niveau. De levensenergie stroomt hierdoor niet optimaal door het lichaam en het natuurlijke genezingsproces wordt belemmerd. Bij fysieke klachten werkt ‘Pranic Healing’ aan het energetisch lichaam. Bij deze techniek, zonder aanraking, wordt het vermogen van het lichaam om zichzelf te helen gestimuleerd. Immers voltrekt zich genezing niet van buitenaf, maar van binnenuit. Pranic Healing houdt in dat de energiecentra in het lichaam (de chakra’s) worden gereinigd, geënergetiseerd en onderling in balans gebracht. Hierdoor kan de energie weer stromen en treedt vermindering van de klachten op.

Pranic Healing60 min.€ 80,-€ 75,-*
kennismakingstarief*

Voor meer informatie en aanmelden:
Sunny: sunny@sunnyoga.nl

Reiki betekent letterlijk universele levensenergie. Tijdens een behandeling wordt de Reiki energie d.m.v. handopleggingen doorgegeven aan de ontvanger. Het stimuleert het herstellende vermogen van het lichaam, werkt ontgiftend, heft blokkades op en brengt de meridianen en chakra’s in balans. Zo werkt een behandeling door op lichaam, geest en ziel.

Reiki stoelbehandeling40 min.€ 35,-€ 30,-*
Reiki ligbehandeling60 min.€ 50,-€ 45,-*
Combinatie reiki en intuïtieve massage90 min.€ 75,-€ 65,-*
kennismakingstarief*

Voor meer informatie en aanmelden:
Joy: joy.innsaei@gmail.com
Sanna: sannasana.info@gmail.com

Tarot is een eeuwenoud spiritueel hulpmiddel. Met behulp van verschillende leggingen worden de kaarten gebruikt voor inzicht in situaties, persoonlijkheidsanalyses, blootleggen van blinde vlekken en voorspellingen.

Tatjana gebruikt de tarot als een prachtig, liefdevol middel voor advies en inzicht. Dat kan door een concrete vraag, een thema of door de kaarten blanco te laten spreken. Tijdens het Tarot spreekuur bij Under The Tree geeft ze korte, laagdrempelige readings zodat je kunt kennismaken en ervaren wat Tarot voor jou kan doen. Afhankelijk van jouw behoefte zijn ook specifiekere leggingen mogelijk.

Tijdens het spreekuur kun je met en zonder afspraak terecht.

Individuele Tarot reading10 min.€ 20,-
Individuele Tarot reading20 min.€ 35,-
Individuele Tarot reading30 min.€ 45,-

Voor meer informatie en aanmelden:
www.tatjanastarot.com

Ademcirkel
Tijdens de Ademcirkel beoefenen we de verbonden ademhaling op muziek. Deze ademhaling verbindt de in- en uitademing met elkaar. Het is een krachtige en prachtige manier om vastgezette spanning en emoties in beweging te brengen.

Door dit proces van losmaken ontstaat er meer ruimte en ontspanning in je lichaam. Daarnaast kunnen de losgemaakte afvalstoffen door het lichaam worden afgevoerd, waardoor de verbonden ademhaling zeer reinigend werkt. Het ademwerk wordt met energetische ondersteuning begeleid.

Elke 1e zondag van de maand van 18:00 tot 20:00 uur. Er is ruimte voor maximaal 6 personen. Dus vergeet je niet aan te melden.

Ademcirkel75 min.€ 15,-

Breath of being
Een dag met ademwerk, eenvoudig lichaamswerk en geleide meditatie.

Breath of beingvan 10:00 tot 17:00€ 95,-

Voor meer informatie en aanmelden:
mannaz.mens@gmail.com
www.mannazmens.nl

Bij deze mindfulness-training leer je stap voor stap op een andere manier om te gaan met lastige (pieker)gedachten, moeilijke emoties en vervelende lichamelijke ongemakken. Dit doen we door onze aandacht te trainen om meer in het huidige moment te zijn aan de hand van meditaties en andere aandachtsoefeningen. Op deze manier kun je steeds bewustere keuzes maken en komt er meer ruimte voor wat voor jou écht belangrijk is.
 
De mindfulness-training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur (afhankelijk van de groepsgrootte) en aansluitend een stilte ochtend. Voor jongeren duurt elke bijeenkomst 1,5 uur.
 
Mindfullness-training volwassenen8 x 2 – 2,5 uur€ 325,-
Mindfullness-training jongeren8 x 1,5 uur€ 245,-

De kosten zijn inclusief kennismaking, cursusmateriaal, ingesproken meditaties, thee en stilte ochtend.

Let op: Veel zorgverzekeraars vergoeden de mindfulness-training voor volwassenen (deels), met name bij burn-out klachten. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit voor jou ook geldt.

Voor meer informatie en aanmelden:
www.mindfulnessencoaching.nl 

Je bent met elk thema welkom. We gaan specifiek in op items die zich in de Opstelling tonen om energie die geblokkeerd is geraakt weer te laten stromen.

 • Verheldering en inzicht
 • Innerlijke rust
 • Ballast van je schouders
 • Meer verbonden met jezelf
Individueel€ 63,-
Groepsopstelling per persoon voor een dagdeel€ 50,-
Mindfulness Opstellingen 8 dagdelen € 400,-
Chakra Opstellingen 7 dagdelen€ 350,-

 Voor meer informatie en aanmelden:
Orana: orana@krachtleven.com

www.krachtleven.com

Maak de wereld een stukje mooier en leer hoe de levensenergie weer vrijuit kan stromen, voor jezelf, voor de ander, voor de wereld!
 
Tijdens deze tweedaagse workshop over energie en healing leer je onder andere:
 • Wat is een energielichaam/aura. Wat zijn chakra’s?
 • Hoe leer je deze te voelen? En hoe kan ik er vervolgens actief mee aan de slag!
 • Disbalans en blokkades ontdekken in jouw systeem en opheffen
 • De aura, chakra’s en organen reinigen en vitaliseren
 • Kennis en anatomie van de 11 hoofdchakra’s die we binnen Pranic Healing gebruiken
 • Verschillende manieren van prana-ademhaling voor vermindering van stress en meer energie
 • Jezelf en anderen op afstand behandelen
 • Wat karma is en de praktische toepassing ervan
 • Zelfhealing techieken
 • Energetische bescherming voor de healer en je omgeving door het toepassen van praktische tools
 • Meditatie voor wereldvrede en verlichting, waardoor je zelf vitaler, fitter maar ook kalmer en vrolijker gaat voelen!
 • Je leert diverse praktische protocollen voor verschillende ziektes en klachten.
Pranic Healing level 1€ 365,-

Voor meer informatie en aanmelden:
info@pranaki.com
www.pranaki.com

Reiki betekent letterlijk universele levensenergie. Tijdens een behandeling wordt de Reiki energie d.m.v. handopleggingen doorgegeven aan de ontvanger. Het stimuleert het herstellende vermogen van het lichaam, werkt ontgiftend, heft blokkades op en brengt de meridianen en chakra’s in balans. Zo werkt een behandeling door op lichaam, geest en ziel.

Tijdens de cursus leer je o.a. de basistechniek van handopleggingen en wordt je ingewijd op niveau 1. Na afronding kun je jezelf en anderen (ook dieren) behandelen.

Reikicursus niveau 1€ 150,-

Voor meer informatie en aanmelden:
joy.innsaei@gmail.com
sannasana.info@gmail.com

Sjamanistisch werk is een mooie manier om bewust aanwezig te zijn in en met je omgeving, om gevoelsleven te verruimen, en indien nodig balans op verschillende lagen te herstellen. Sjamanistische methoden verbinden zich met heilzame bronnen van wijsheid en inspiratie.

Sjamanisme

De cursussen wordt gegeven o.l.v. Manon Versteeg en met assistentie van Mirjam Papenburg. Manon en Mirjam werken al een aantal jaren samen en zijn helder op elkaar en de groep afgestemd. Beiden hebben zij hun opleiding gevolgd en ervaring in het Siberisch en Noord-West Europees sjamanisme (Seidr). Tijdens deze cursus wordt voornamelijk vanuit deze sjamanistische stroming gewerkt waarbij de nadruk ligt op het Noord-west Europees sjamanisme (Seidr).

Basiscursus sjamanisme
Met de basiscursus krijg je verschillende methoden en principes aangereikt om de balans in jezelf en je omgeving te verkennen, eventueel te herstellen en om een sjamanistische levenswijze toe te passen in je dagelijks leven.

4 daagse basiscursus sjamanisme€ 350,-

Verdiepingscursus sjamanisme
De verdiepingscursus en de losse thema-bijeenkomsten geven de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen op je sjamanistisch pad.

2 daagse verdiepingscursus sjamanisme€ 175,-

Kijk in de agenda voor de komende cursussen. Staat er geen geschikte datum bij? Alle cursussen zijn ook op aanvraag mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Voor meer informatie en aanmelden:
mannaz.mens@gmail.com

www.mannazmens.nl

Introductie workshop Vedic Art

Maak kennis met  Vedic Art en maak een kleurrijke reis. Schilderen als avontuur, zonder oordeel. Je hoeft niets te kùnnen. Het plezier is belangrijker dan het resultaat.

Introductie workshop Vedic Art€ 70,-

Introductie-workshop Vedic Art voor families of voor kinderen alleen (vanaf 7 jaar)
Deze workshop heeft dezelfde inhoud als de eerste cursusdag van de basiscursus. U kunt na deze dag alsnog beslissen om de hele cursus te doen.

Volwassenen€ 70,-
Kinderen vanaf 11 jaar€ 60,-
Kinderen t/m 10 jaar€ 40,-

Mogelijkheid voor gebruik van materialen: €7,50 (excl. schilderdoek)
Meenemen: groot schilderdoek en lunchpakket.

Basis cursus Vedic Art
In 5 dagen leer je de basisprincipes van Vedic Art.
Vedic Art is een intuïtieve manier van schilderen die je verbindt met de zuivere bron in jezelf. Aan de hand van 17 principes, gebaseerd op de oude leer van de Veda’s, ga je al schilderend vanuit je hoofd naar je gevoel. Alles is goed.

5 daagse cursus Vedic Art€ 350,-

Basiscursus Vedic Art voor families of voor kinderen alleen (vanaf 7 jaar)
Een speciale cursus voor de hele familie. Opa, oma, ouders met kinderen zijn welkom. Zo kunt U op een bijzondere en waardevolle manier samen zijn en communiceren via activiteiten. Ieder lid van het gezin volgt de cursus op haar/zijn eigen niveau.

De principes worden op een speelse manier gegeven, met de focus op verhalen en oefeningen voor de kinderen. De volwassenen en oudere kinderen krijgen de originele basiscursis. Ook kan de cursus aan alleen kinderen worden geggeven.

Volwassenen€ 350,-
Kinderen met begeleiding€ 250,- *
Kinderen zonder begeleiding€ 250,- **

*  eerste kind gratis, tweede kind halve prijs
** tweede kind halve prijs

U krijgt een lijst van de mee te nemen materialen. Mogelijkheid voor gebruik materialen €25,- (voor de hele cursus, excl.schilderdoeken)

Vervolgcursus Vedic Art
Deze 4-daagse vervolgcursus geeft een verdieping, herhaling en uitbreiding van de 17 principes. Elke cursusdag krijg je nieuwe toelichtingen. Verder vooral veel schilderen om je ervaring en creativiteit te verdiepen!
Deelname aan de vervolgcursus is mogelijk na het volgen van de basiscursus.

4 daagse vervolgcursus Vedic Art€ 300,-

Kijk in de agenda voor de komende cursussen. Staat er geen geschikte datum bij? Alle cursussen zijn ook op aanvraag mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Voor meer informatie en aanmelden:
www.josjeverton.nl

facebook

In deze vrouwencirkel komen vrouwen in een veilige en vertrouwensvolle kring samen om elkaar te inspireren en te steunen. Bij de maandelijkse bijeenkomsten ontstaan er magische momenten waarin de deelnemers contact kunnen maken met hun levenskracht (Shakti energie) en samen steeds een laagje dieper kunnen gaan.

Elke bijeenkomst begint met een geleide meditatie, gevolgd door ademoefeningen en Shakti Yoga (een mix van beweging, houdingen en/of dans met focus op bekken en hart). Hierdoor wordt de vrouwelijke energie aangewakkerd en door het hele lijf verspreid. In een sharing circle mag elke vrouw delen en de wijsheid van de andere vrouwen aanspreken.

De bijeenkomsten vinden plaats op de 3e woensdag van de maand van 20:15 – 21:45 uur.

Vrouwencirkel & Shakti Yoga90 min.€ 130,-*

* Kosten voor een half jaar deelname. Er is geen losse deelname mogelijk.

Voor meer informatie en aanmelden:
sunny@sunnyoga.nl

Draag je oude pijn of teleurstellingen uit het verleden met je mee? Vergeving lijkt vaak lastig of zelfs onmogelijk. Zeker na een hoogoplopend conflict of een  traumatische ervaring. Er wordt vaak gedacht dat je in gesprek met de ander moet om te kunnen vergeven. Dat laatste is een misvatting. Vergeven is niet meer kiezen voor het alternatief: nog langer leven in boosheid, woede, razernij, verbitterdheid. 

Het is een innerlijke schoonmaak. Een cadeau uit liefde voor jezelf zonder daarbij de ander nodig te hebben voor dit proces. Oude pijn loslaten zorgt voor ruimte. De mensen die ik heb begeleid in een vergevingssessie geven aan dat zij lichter de deur uit lopen en daarna meer energie hebben. Ik gun je deze ervaring.

Ik ben als vergevingscoach opgeleid door Willem Glaudemans  en begeleid je graag in deze innerlijke schoonmaak. In anderhalf uur doorlopen we acht stappen. Een klein beetje bereidwilligheid is al voldoende om een grote stap in je nieuwe vrijheid te kunnen zetten.

Vergevingssessie90 min.€ 90,-

Voor meer informatie en aanmelden:
sonjagraansma@live.nl

Zelfverzekerd zwanger is een cursus waarin goede informatievoorziening wordt gecombineerd met het vergroten van vertrouwen in je lijf. Geen kant-en-klaar praatje, maar praktisch en interactief met ruimte voor jouw eigen wensen.

In 6 bijeenkomsten ontvang je praktische informatie over de mogelijkheden tijdens zwangerschap, bevalling en daarna. Verder ligt de focus op het vergroten van het vertrouwen in je lijf en het ontdekken van welke keuzes er bij jou passen.

Door deze waardevolle combinatie heb je een perfecte basis om de regie te houden en keuzes te maken die bij jou passen! Om persoonlijke aandacht en betrokkenheid te garanderen zijn er 6 plekken beschikbaar. Indien er behoefte is vanuit de groep, kan een sessie ingepland worden met partner.

6 bijeenkomsten op zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00

Zelfverzekerd zwanger6 bijeenkomsten€ 240,-

Voor meer informatie en aanmelden:
info@carlijnsiteur.nl

Stel je eens voor hoe het zou zijn als je beter afgestemd bent op jezelf. Dat je gaat verkennen en leren hoe je meer ruimte voor jezelf pakt. Dat je zorgeloos JA tegen jezelf kunt zeggen.

Je hoeft niet meer perfect te zijn, je hoeft niet meer steeds in je hoofd te zitten. Je mag! Je mag ervaren, voelen, dromen, proeven en proberen. En kan daarin onderzoeken wat jij nodig hebt om rust en balans te vinden. Hoe het voelt om thuis te komen in jezelf.

Tijdens de ontdekkingstocht staan 3 thema’s (spel, verbinding en innerlijk kind) centraal. Vanuit spel, kunnen we bij onze innerlijke kinddelen komen en als die gezien mogen worden, komt er ruimte voor verbinding met jezelf en de ander.

Je leert voorbij je denken te gaan. Er ontstaat ruimte waar bewegingsvrijheid is om vrij te verkennen in jezelf. Je ontdekt nieuwe wegen die jou moeiteloos naar die rust, ruimte, verbinding en het voelen van vertrouwen leiden.

Praktisch:

 • Een ontdekkingstocht duurt 4 maanden lang
 • Voorafgaand hebben we individueel contact om de start van jouw verkenning te verhelderen
 • Individueel ondersteun ik je gedurende de tocht door middel van 1 op 1 contact
 • We zien elkaar iedere maand 1 keer live in de groep
 • Een groep bestaat uit 4 deelnemers en 1 facilitator. De keuze is bewust gemaakt om groepen klein te houden. Hierdoor krijgt iedereen de aandacht, rust en veiligheid die nodig is om zich binnen deze ontdekkingstocht te ontwikkelen
 • Een gevulde maag hoort erbij. Een heerlijke lunch is inbegrepen
 • De deuren gaan een kwartier voor aanvang open voor ontvangst met een kop koffie of thee
 • De bijeenkomsten zijn van 10:00 uur tot 16:00 uur

Je kunt je ook opgeven voor een losse speelavond.

Ontdekkingstocht vrijer leven4 maanden€ 1599,-
Speelavond2 uur€ 30,-

Voor meer informatie en aanmelden:
info@nancyvandenheuvel.nl

De Mindful Yoga-lessen van Sunny bevatten elementen uit Hatha, Yin en Healing Yoga. In elke les wordt aandacht besteed aan de adem als verbinding tussen lichaam en geest. Een mindfulness meditatie aan het begin van de les en een ontspanningsmoment aan het einde, zijn vaste onderdelen. Het tempo van de yoga oefeningen wisselt. De wat snellere oefeningen brengen je energie in beweging. De langzamere oefeningen nodigen uit tot reflectie. Aan het einde van de les voel je je herboren!

De lessen vinden plaats op woensdagavond van 18:30 – 19:45 uur (deze les is vol) en donderdagavond van 20:15 – 21:45.

Mindful yoga75 min.€ 15€ 12,50*€ 7,50**

Prijs per les bij deelname aan een heel lesblok*
kennismakingstarief**

Voor meer informatie en aanmelden:
sunny@sunnyoga.nl

Tai Chi is de algemeen bekende (simpele en afgekorte vertaling) uit het Chinees. De correcte benaming is Taijiquan.

Taijiquan is een Chinese bewegingskunst die de gezondheid bevordert van ons hele systeem. Het traint het lichaam en geest, brengt focus en rust en het verhoogt de weerstand tegen ziekten. Regelmatige beoefening van Taijiquan kan helpen lichaamshouding en balans te verbeteren en het is een middel om te leren om te gaan met spanningen en stress.

 • Het bevordert de gezondheid
 • Het brengt lichaam en geest in balans
 • Het maakt spieren en gewrichten soepel
 • Het verbetert concentratie, coördinatie en evenwicht

Tijdens de beginnerslessen leer je de basisprincipes van Taijiquan en Qi Gong. Er wordt een begin gemaakt met een gemodificeerde vorm van de Yang Cheng Fu stijl en leer je bepaalde vormen uit de Shaolin Ba Duan Jin Qi Gong stijl.

Tai chi

De lessen zijn op donderdag van 19:00 – 20:15 u.

Tai Chi beginnerslessen75 min.€ 13,-€ 11,-*€ 8,-**

Prijs per les bij gebruik van een strippenkaart*
kennismakingstarief**

Voor meer informatie en aanmelden:
www.taoofchi.nl

info@taoofchi.nl

Yin Yoga is een rustige en verstilde vorm van yoga waarbij de houdingen vooral gericht zijn op het versterken en versoepelen van gewrichten en bindweefsel. We blijven voor een langere tijd in een houding en we zijn daarbij bewust aanwezig bij de gebieden die op dat moment worden gestimuleerd. Je blijft met je aandacht bij datgene wat je ervaart, zoals je ademhaling, eventuele energetische of fysieke blokkades en je ademhaling. Tussen de houdingen nemen we rust om het lichaam te laten herstellen. Hierdoor ontstaat een diepe ontspanning in het lichaam en wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam in werking gezet. Na de les voel je je ontspannen en ervaar je meer ruimte in je lijf en hoofd.

Yin Yoga75 min.€ 15,-€ 10,-*

kennismakingstarief*

Voor meer informatie en aanmelden: 
Simone: www.balanza-massapraktijk.nl

Zenboksen voor vrouwen is een prachtige combinatie van kickboksen en Yin yoga. Tijdens de eerste 3 kwartier van de les ga je middels mooie stoot- en traptechnieken werken aan je totale spierkracht en uithoudingsvermogen. Er wordt uitsluitend op pads of kussens getraind, niet op het lichaam. Ook leer je je eigen grenzen opzoeken, ze aan te geven en samen gaan we ze verleggen zodat je fysiek en mentaal blijft groeien.

In het tweede gedeelte van de les keer je volledig naar binnen tijden de Yin yoga. Door verschillende asana’s krijgt je lichaam en bindweefsel de tijd en aandacht om te verzachten en te smelten.

Het boksen brengt je naar je vuur en volledig in je yang energie, tijdens de Yin yoga zoek je de verstilling op en zak je volledig weg in de yin energie. Bij Zenboksen is er aandacht voor beide energieën. Ze worden doorvoeld en krijgen de ruimte om in balans te komen.

Kom je ook Zenboksen met een leuke groep vrouwen? Op woensdagochtend van 09:00 – 10:15.

Zen boksen75 min.€ 10,-

gratis proefles

Voor meer informatie en aanmelden:
nadiawolterink@gmail.com
www.workinbee.nl

Slow flow Yoga is een rustige en toegankelijke vorm van yoga. Door adem en beweging te verbinden breng je je aandacht naar je lichaam. Zo leer je, in het moment, te voelen wat je nodig hebt in de houdingen. Via een rustige opbouw naar wat actie, sluiten we de les af met ontspanning. We werken aan zowel kracht als flexibiliteit door te spelen met het principe van sthira-sukha, de balans tussen stabiliteit/actie en intentie (sthira) en zachtheid/plezier (sukha).

De lessen vinden plaats op donderdagavond van 18:30 – 19:45.

Slow Flow Yoga75 min.€ 15€ 12,50*€ 7,50**

Prijs per les bij deelname aan een heel lesblok*
kennismakingstarief**

Voor meer informatie en aanmelden:
lizagraumans@gmail.com

Introductie-workshop Vedic Art
Voor families of voor kinderen alleen (vanaf 7 jaar)

Deze workshop heeft dezelfde inhoud als de eerste cursusdag van de basiscursus. U kunt na deze dag alsnog beslissen om de hele cursus te doen.

Volwassenen€ 70,-
Kinderen vanaf 11 jaar€ 60,-
Kinderen t/m 10 jaar€ 40,-

Mogelijkheid voor gebruik van materialen: €7,50 (excl. schilderdoek)
Meenemen: groot schilderdoek en lunchpakket.

Basiscursus Vedic Art
Voor families òf voor kinderen alleen (vanaf 7 jaar)

Heerlijk schilderen met familie. Opa, oma en ouders met kinderen zijn welkom. Zo kunt U op een bijzondere en waardevolle manier samen zijn en communiceren via activiteiten. Ieder lid van het gezin volgt de cursus op haar/zijn eigen niveau.

De principes worden op een speelse manier gegeven, met de focus op verhalen en oefeningen voor de kinderen. De volwassenen en oudere kinderen krijgen de originele basiscursis. Ook kan de cursus aan alleen kinderen worden geggeven.

Volwassenen€ 350,-
Kinderen met begeleiding€ 250,- *
Kinderen zonder begeleiding€ 250,- **

*  Eerste kind gratis, tweede kind halve prijs
** Tweede kind halve prijs

U krijgt een lijst van de mee te nemen materialen. Mogelijkheid voor gebruik van materialen €25,- (voor de hele cursus, excl. schilderdoeken)

Kijk in de agenda voor de komende cursussen. Staat er geen geschikte datum bij? Alle cursussen zijn ook op aanvraag mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Voor meer informatie en aanmelden:
www.josjeverton.nl
facebook

 

Het groepsaanbod van Under The Tree geeft je uitje toegevoegde waarde!

Wil je de creativiteit van de groep laten stromen of is er meer behoefte aan beweging en ontspanning? We hebben een breed aanbod met meerwaarde voor lichaam, geest en ziel.

Ons keuzemenu wordt aangeboden op werkdagen tussen 8.30 en 18:00 uur en is bedoeld voor groepen van 6 tot 10 deelnemers
De invulling van je uitje is maatwerk. Naar aanleiding van jouw keuzes passen we de inhoud en tijdsduur van de lessen aan voor een optimale ervaring. Van 1,5 uur tot een hele dag, alles is mogelijk!

De kosten zijn € 25,- per uur per persoon (inclusief 21 % BTW). Pauzes tellen hierbij niet mee. Gebruik het opgaveformulier onderaan deze pagina en ontvang en een prijsopgave met duidelijk programma overzicht. Je kunt één of meer activiteiten kiezen en zelf je uitje samenstellen! 

Adem & Ontspanning

Door een combinatie van oefeningen  voor de ademhaling en ontspanning wordt de natuurlijke adembeweging hersteld en leren we lichamelijk en geestelijk te ontspannen. Er wordt gewerkt volgens de methode Van Dixhoorn. Deze legt de relatie tussen de adembeweging en de wervelkolom waardoor de ademweging op een natuurlijke manier wordt beïnvloedt. Hiermee zijn spanningsklachten te verminderen. De therapie helpt bij stress of een burn-out. 

Tijd: 1 – 1½ uur | Welzijn: +++  | Ontspanning: +++ | Creativiteit: | Teambuilding: ++ | Efficiëntie: +++

Klankopstelling

Bij samenwerking in groepsverband ontstaat al snel ruis op de lijn. Al zingend geeft de klankcoach de blauwdruk weer van de groep en haar leden. Met speelse oefeningen komen we daarna allemaal aan het woord, maar zonder woorden. Je stemklank spreekt namelijk boekdelen! Door deze klankopstelling wordt de essentie van jullie specifieke situatie hoorbaar. Al snel wordt duidelijk wat er nu nodig is.

Tijdsduur: 3 uur | Welzijn: ++  | Ontspanning: + | Creativiteit: + | Teambuilding: +++ | Efficiëntie: +++

Meditatieve dans

Ons hoofd wordt in het dagelijks leven meer aangesproken dan ons lichaam. Hierdoor ontstaat onbalans. Met meditatieve dans gaan we uit het cognitieve denken en komen we meer in ons lichaam. We doen verschillende oefeningen met en zonder muziek. Door te oefenen in spanning/ontspanning, kracht/souplesse en statische/dynamische bewegingen brengen we lichaam en geest weer in balans.

Tijdsduur: ¾ – 1¼ uur | Welzijn: +++  | Ontspanning: +++ | Creativiteit: + | Teambuilding: + | Efficiëntie: +

Mindfulness

Iedereen kent het waarschijnlijk wel. We zijn vaak druk in ons hoofd, verzonken in gedachten. Op andere momenten worden we overspoeld door emoties. Het kan onze levenskwaliteit en ons functioneren behoorlijk in de weg staan. We leren hoe we ons brein kunnen trainen en meer contact kunnen maken met het hier en nu. Mooie vaardigheden die we elke dag weer opnieuw in kunnen zetten.

Tijdsduur:  1½ – 2½ uur | Welzijn: +++  | Ontspanning: +++ | Creativiteit: + | Teambuilding: + | Efficiëntie: +

Oogontspanning

We besteden allemaal veel tijd achter beeldschermen. Onze ogen moeten hierbij hard werken. We gaan al snel staren en krijgen vermoeide ogen. Wat diverse klachten kan veroorzaken. We leren praktische ontspanningsoefeningen en kijken of we ongezonde kijkgewoonten kunnen doorbreken. Ontspanning van de ogen verminderd klachten en geeft je een frisse blik waardoor je efficiënter kunt werken. Het werkt zelfs door in je hele lichaam.

Tijdsduur: 1½ – 2½ uur | Welzijn: +++  | Ontspanning: +++ | Creativiteit: | Teambuilding: + | Efficiëntie: +++

Ouderschap & werk

Als werkende ouder is het vaak pittig om aandacht en energie te verdelen tussen thuis en je werk. Hoe vind je de balans om zowel een ontspannen ouder te zijn en met plezier naar je werk te gaan? In deze workshop krijg je inzicht in waar je op leeg loopt en waar je energie van krijgt. Je ervaart hoe een andere mindset kan zorgen voor meer rust, zonder dat je dingen hoeft te schrappen. Zo kun je vanuit jezelf je leven inrichten en zelfs energie overhouden aan het einde van de dag!

Tijdsduur:  2 – 2½ uur | Welzijn: +++  | Ontspanning: ++ | Creativiteit: | Teambuilding: ++ | Efficiëntie: +++

Vedic Art

Vedic Art is een intuïtieve manier van schilderen. Tijdens deze workshop worden we uitgedaagd alle vaste denkpatronen los te laten en contact te maken met innerlijke creativiteit. Er wordt geschilderd met acrylverf en schilderdoeken op een ezel. Bij Vedic Art is sprake van aanvullende kosten voor schilderspullen (€ 15,- per persoon).

Tijdsduur: 2½ uur | Welzijn: ++  | Ontspanning: ++ | Creativiteit: +++ | Teambuilding: + | Efficiëntie: +

Yin Yoga XL

Yin Yoga XL(extra lang) is een rustige en verstilde vorm van yoga waarbij de houdingen vooral gericht zijn op het versterken en versoepelen van gewrichten en bindweefsel. We blijven voor een langere tijd in een houding en we zijn daarbij bewust aanwezig bij de gebieden die op dat moment worden gestimuleerd. Hierdoor ontstaat een diepe ontspanning in het lichaam en wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam in werking gezet. Na de les voel je je ontspannen en ervaart je meer ruimte in je lijf en hoofd.

Tijdsduur:  3 uur | Welzijn: +++  | Ontspanning: +++ | Creativiteit: | Teambuilding: ++ | Efficiëntie: +

Zenboksen

Yin en Yang! Door middel van mooie stoot- en traptechnieken krijg je de basis van kickboksen onder de knie. Je werkt aan je spierkracht en uithoudingsvermogen. Daarnaast versterkt het de teamspirit, samen ga je grenzen opzoeken en ze verleggen. Tijdens de Yin yoga keer je volledig naar binnen om lichaam en geest weer in balans te brengen. Er wordt uitsluitend op pads of trapkussens getraind, niet op het lichaam.

Tijdsduur:  1½ – 2½ uur | Welzijn: +++  | Ontspanning: +++ | Creativiteit: | Teambuilding: ++ | Efficiëntie: +

groepsaanbod

Wil je gebruik maken van ons lunchaanbod?

De lunch bestaat uit biologische of lokale producten en is in principe vegetarisch (vis in overleg).

Agenda

Weten wanneer welke activiteit plaatsvindt?

Shop

Nieuwsgierig? Of wil je iemand een cadeau geven?

Wie zijn wij?

Ben je benieuwd naar ons team van aanbieders?

Contact

Wil je je opgeven voor deelname of heb je vragen?